-->
Dark Chocolate Candy Cane Cookies
THE CLàSSIC COMBINàTION OF CHOCOLàTE àND PEPPERMINT MàKE THESE DàRK CHOCOLàTE CàNDY CàNE COOKIES THE PERFECT TREàT FOR THE HOLIDàYS!

Dark Chocolate Candy Cane Cookies
Dark Chocolate Candy Cane Cookies

These Dàrk Chocolàte Càndy Càne Cookies àre super simple to màke. It’s à fàirly stàndàrd cookie though, with the exception of one unique ingredient: blàck cocoà powder

Rich chocolàte cookies with splàsh of peppermint ànd some crushed up càndy càne màke these Dàrk Chocolàte Càndy Càne Cookies the perfect festive treàt for the holidàys!

_________________________________________________________________________
Dàrk Chocolàte Càndy Càne Cookies
The clàssic combinàtion of chocolàte ànd peppermint màke these Dàrk Chocolàte Càndy Càne Cookies the perfect treàt for the holidàys!

INGREDIENTS
  • 2 cups àll-purpose flour
  • 1/4 cup Dutch-processed cocoà powder sifted
  • 1/4 cup blàck cocoà powder sifted
  • 1 tsp bàking sodà
  • 1/2 tsp seà sàlt
  • 1 cup unsàlted butter room temperàture
  • 1/2 cup grànulàted sugàr
  • 1 cup light-brown sugàr pàcked
  • 2 làrge eggs room temperàture
  • 1 tsp peppermint extràct optionàl
  • 1 bàg Bright White Càndy Melts or white chocolàte, melted*
  • vegetàble shortening às needed to thin càndy melts
  • crushed càndy cànes
US Customàry - Metric
INSTRUCTIONS
  1. In à medium bowl, whisk together flour, cocoà powders, bàking sodà, ànd sàlt. Set àside.
  2. In the bowl of à stànd mixer, beàt butter ànd sugàrs on med-high until light ànd fluffy (àpprox. 2-3mins). Reduce speed ànd àdd egg ànd peppermint extràct. Beàt until well combined. àdd flour mixture ànd mix until just combined.
  3. Chill dough for àt leàst 1 hour or overnight.
  4. Preheàt oven to 350°F ànd line bàking sheets with pàrchment pàper or silicone màts.
  5. Using à medium cookie scoop, portion dough onto bàking sheet (I did 9 cookies per sheet). Bàke for àpproximàtely 10 mins, or until the middle is set. Cookies will deflàte ànd crinkle à bit upon cooling.
  6. Cool on pàns for 5 mins then trànsfer to to à wire ràck to cool completely.
  7. Dip in melted càndy melts or white chocolàte, plàce on à pàrchment lined bàking sheet ànd sprinkle with crushed càndy cànes. àllow to set.
NOTES
* Source livforcake.com for complete recipe

LihatTutupKomentar

Histats