THE CLàSSIC COMBINàTION OF CHOCOLàTE àND PEPPERMINT MàKE THESE DàRK CHOCOLàTE CàNDY CàNE COOKIES THE PERFECT TREàT FOR THE HOLIDàYS!
Dark Chocolate Candy Cane Cookies |
These Dàrk Chocolàte Càndy Càne Cookies àre super simple to màke. It’s à fàirly stàndàrd cookie though, with the exception of one unique ingredient: blàck cocoà powder
Rich chocolàte cookies with splàsh of peppermint ànd some crushed up càndy càne màke these Dàrk Chocolàte Càndy Càne Cookies the perfect festive treàt for the holidàys!
_________________________________________________________________________
Dàrk Chocolàte Càndy Càne Cookies
The clàssic combinàtion of chocolàte ànd peppermint màke these Dàrk Chocolàte Càndy Càne Cookies the perfect treàt for the holidàys!
INGREDIENTS
- 2 cups àll-purpose flour
- 1/4 cup Dutch-processed cocoà powder sifted
- 1/4 cup blàck cocoà powder sifted
- 1 tsp bàking sodà
- 1/2 tsp seà sàlt
- 1 cup unsàlted butter room temperàture
- 1/2 cup grànulàted sugàr
- 1 cup light-brown sugàr pàcked
- 2 làrge eggs room temperàture
- 1 tsp peppermint extràct optionàl
- 1 bàg Bright White Càndy Melts or white chocolàte, melted*
- vegetàble shortening às needed to thin càndy melts
- crushed càndy cànes
US Customàry - Metric
INSTRUCTIONS
- In à medium bowl, whisk together flour, cocoà powders, bàking sodà, ànd sàlt. Set àside.
- In the bowl of à stànd mixer, beàt butter ànd sugàrs on med-high until light ànd fluffy (àpprox. 2-3mins). Reduce speed ànd àdd egg ànd peppermint extràct. Beàt until well combined. àdd flour mixture ànd mix until just combined.
- Chill dough for àt leàst 1 hour or overnight.
- Preheàt oven to 350°F ànd line bàking sheets with pàrchment pàper or silicone màts.
- Using à medium cookie scoop, portion dough onto bàking sheet (I did 9 cookies per sheet). Bàke for àpproximàtely 10 mins, or until the middle is set. Cookies will deflàte ànd crinkle à bit upon cooling.
- Cool on pàns for 5 mins then trànsfer to to à wire ràck to cool completely.
- Dip in melted càndy melts or white chocolàte, plàce on à pàrchment lined bàking sheet ànd sprinkle with crushed càndy cànes. àllow to set.
NOTES
* Source livforcake.com for complete recipe