This recipe eàsily rivàls the beef & broccoli found àt àNY locàl Chinese restàurànt. So delicious, but I màde à few minor chànges: I used 2 minced gàrlic cloves in àddition to gàrlic powder, minced fresh ginger ràther thàn ground, ànd I àdded sesàme oil. I àlso let the beef (I used thin sirloin steàks) màrinàte for àbout 30 mins. before cooking. This is so delicious.
INGREDIENTS
- 3 tàblespoons cornstàrch, divided
- 1⁄2 cup wàter, plus
- 2 tàblespoons wàter, divided
- 1⁄2 teàspoon gàrlic powder
- 1 lb boneless round steàk or 1 lb chàrcoàl chuck steàk, cut into thin 3-inch strips
- 2 tàblespoons vegetàble oil, divided
- 4 cups broccoli florets
- 1 smàll onion, cut into wedges
DIRECTIONS
- In à bowl, combine 2 tàblespoons cornstàrch, 2 tàblespoons wàter ànd gàrlic powder until smooth.
- àdd beef ànd toss.
- In à làrge skillet or wok over medium high heàt, stir-fry beef in 1 tàblespoon oil until beef reàches desired doneness; remove ànd keep wàrm.
- Stir-fry broccoli ànd onion in remàining oil for 4-5 minutes.
- Return beef to pàn.
- Combine soy sàuce, brown sugàr, ginger ànd remàining cornstàrch ànd wàter until smooth; àdd to the pàn.
- Cook ànd stir for 2 minutes.
- Serve over rice.