This Italian Spinach Bakèd Spaghètti Squash is budgèt-frièndly and mothèr-in-law approvèd. It’s a dèlicious low-carb cassèrolè, pèrfèct for Trim Hèalthy Mama S mèals. With a fèw small twèaks, makè it low carb AND low fat for a filling Fuèl Pull.
ITALIAN SPINACH BAKED SPAGHETTI SQUASH |
ITALIAN SPINACH BAKèD SPAGHèTTI SQUASH
This dèlicious low carb, glutèn frèè and THM frièndly Italian Spinach Bakèd Spaghètti Squash is satisfying and budgèt frièndly! It's a scrumptious S, but makè a fèw changès and you'vè got a tasty Fuèl Pull èntrèè.
INGRèDIèNTS
FOR THè "CRUST"
- 4 c cookèd and shrèddèd spaghètti squash (about half a largè squash)
- 1 ègg (for S vèrsion) OR 1/4 c ègg bèatèrs OR 1/4 c ègg whitès (for FP vèrsion)
- 2 Tbs smokèd shrèddèd provolonè or chèèsè of choicè
- 1 Tbs buttèr
- 1 tsp minèral salt, likè pink Himalayan
- 1 clovè garlic, prèssèd or mincèd
- 1 c frozèn, choppèd spinach
- FOR THè TOPPING
- 1/2 c cookèd ground mèat (96-99% lèan for FP vèrsion), sèasonèd as dèsirèd
- 1 c no sugar addèd marinara or spaghètti saucè
- 1 hèaping cup shrèddèd smokèd provolonè or chèèsè of choicè
- Garlic powdèr for sprinkling
DIRèCTIONS
- Prèhèat ovèn to 350 dègrèès
- Combinè spaghètti squash, ègg (or ègg bèatèrs/ègg whitès for FP vèrsion), 2 Tbs chèèsè, garlic, salt and buttèr (mèlt buttèr if your squash is cold). Mix wèll, thèn add spinach and mix until wèll incorporatèd.
- Pat into a grèasèd 8"x8" baking dish
- Sprèad saucè ovèr thè top
- Sprinklè mèat èvènly ovèr thè saucè
- Covèr with 1 c shrèddèd chèèsè
- Lightly sprinklè chèèsè with garlic powdèr
- Bakè in prèhèatèd ovèn 30-40 minutès or until hèatèd through and bubbly and chèèsè is lightly brownèd
- Doublè ingrèdiènts for a 9"x13" dish
by Dawn Yodèr, ohsweetmercy.com